Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2018-02-13

Svenska skidspelen tillhör de evenemang som får evenemangsstöd av Falu kommun

Evenemangen som får ekonomiskt stöd

Evenemangsrådet har haft sitt första sammanträde för året, och det är en mängd olika evenemang som får en ekonomisk stöttning från kommunens sida.

Så här beslutade evenemangsrådet att fördela sina pengar vid februarisammanträdet:

  • Svenska skidspelen, 13-18 mars, får 75 000 kronor. Syftet är att skidspelsveckan ska bli mer tillgänglig för alla. Det kommer bland annat att ske via olika gratisaktiviteter på stan. En stor satsning görs också på mångfald både för nyanlända och personer med funktionsvariation.
  • Lilla Skidspelen, 24-25 mars, som arrangeras av Falu IK skidor får 20 000 kronor. Lilla SS är en av Sveriges största ungdoms- och juniortävlingar. Enligt ansökan ska pengarna användas till hyra av stadion samt marknadsföring.
  • USM på skridsko, 10-11 februari, arrangerades av Dala Active Skaters och hölls på uppspolad bana på friidrottsplanen på Lugnet. Evenemanget tilldelades 10 000 kronor.
  • Barnens valborg och valborg, 29-30 april, arrangeras av Stiftelsen Stora Kopparberget. De får ett ekonomiskt stöd på 30 000 kronor. Evenemanget är i år utökat till två dagar.
  • Carl Larsson-gården får 25 000 kronor till evenemanget ”Japan i Sundborn”, 17-18 juni. Under två dagar kommer det att bjudas på teceremoni och Mangateckning.
  • Falu SS och OK Kåre får 20 000 kronor till det nya idrottsevenemanget Stora Stöten Run, 11 augusti. Loppet är seedningsgrundande för Lidingöloppet. Enligt ansökan ska pengarna användas för marknadsföringskampanj med nummerlappar.
Sidan uppdaterad 2018-02-13