Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Publicerad 2018-03-20

"Årets medarbetare" i Falu kommun

Här är årets medarbetare i Falu kommun. Från vänster ses Lena Lennartsson, Tommy Wikström, Birgitta Hansson, Maria Forsberg, Josefin Wallén och Meg Wallin. Saknas på bilden gör Thomas Nilsson och Marie Malmberg. (Foto: ULF PALM/Falu kommun)

Här är "Årets medarbetare" i kommunen

För tredje året på raken arrangerar Falu kommun sitt Medarbetarforum. Och på tisdagen delades utmärkelsen ”Årets medarbetare” ut till åtta pristagare – en från varje förvaltning.

Falu kommun har många duktiga medarbetare som genom sitt arbete och engagemang gör skillnad för kommunens medborgare varje dag.

I år var det 60 medarbetare som hade nominerats av sina arbetskamrater, 30 fler än ifjol, och av dem var det åtta som plockats ut av respektive förvaltningsledning.

Utmärkelsen är ett sätt att uppmärksamma och belöna medarbetare, som har gjort något utöver det vanliga i arbetet.

2 000 kronor till utveckling

Förutom blommor, diplom och en Falujungfru fick pristagarna 2 000 kronor att använda till person- eller kompetensutveckling.

Utmärkelsen delades ut av Kjell Nyström, tf kommundirektör, inför fullsatta läktare i Kulturhuset tio14.

-En medarbetare för mig är en kollega, arbetskamrat som tillsammans utför olika arbetsuppgifter som är vår verksamhet. En kollega som delar med sig av sin kunskap, engagemang och känner glädje i att det vi utför kommer andra till nytta. En medarbetare, kollega, arbetskamrat som bidrar till ett positivt klimat på arbetet blir uppskattad. För det är ju så att vi är varandras arbetsmiljö, säger Kjell Nyström.

Pristagarna:

  • Arbetsmarknads-, integrations och kompetensförvaltningen: Tommy Wikström Motivering: ”Tommy Wikström ställer upp för verksamheten, medarbetare och deltagare på ett extraordinärt sätt. Tydlig och vänlig med kunden i fokus, skapar hen ett större Falun där alla individer har en självklar plats, med eller utan bandana. Tack Tommy Wikström för ditt engagemang och för att du varje dag visar vägen.”
  • Barn- och utbildningsförvaltningen: Meg Wallin Motivering: ”Meg Wallin utmärker sig med sitt engagemang, sin uthållighet och ihärdighet, samarbetsförmåga och integritet. Hon brinner för att förbättra situationen för barn och elever och har deras behov och skolans uppdrag i ständigt fokus. Resultaten av hennes arbete uppmärksammas av instanser som SKL, Skolverket, Socialstyrelsen och regeringen.”
  • Kultur- och fritidsförvaltningen: Tomas Nilsson Motivering: ”Tomas Nilsson är en människa som väljer andra före sig själv. Genom sitt stora engagemang och förmåga att lyfta medarbetare har han påverkat många människor i sin omgivning på ett positivt sätt. Genom ett oförtrutet jobb under många år inom världsarvet Falun är han väl värd att uppmärksammas.”
  • Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen: Marie Malmberg Motivering: ”Marie Malmberg är en person som sprider optimism och glädje kring sig. Hon är ständigt nyfiken på att lära nytt samtidigt som hon delar med sig av sin gedigna erfarenhet till yngre kollegor. Maries engagemang resulterar också i flera olika nationella uppdrag då hon också passar på att sätta Falu kommun på kartan genom att ständigt berätta om goda exempel i kommunen.”
  • Socialförvaltningen: Maria Forsberg Motivering: ”Maria Forsberg är grym på sitt jobb och en härlig medmänniska. Maria har stått för stabilitet och trygghet för kollegor, brukare och organisation i en tid då verksamheten haft stora utmaningar. Hon får alla att känna sig välkomna, respekterar människors olikheter och är en kollega att inspireras av.”
  • Omvårdnadsförvaltningen: Josefin Wallén Motivering: ”Josefin Wallén har ett fint förhållningssätt och kunskap som omsätts i praktik. Josefin har alltid kunden i fokus och gör så att hen får exakt det stöd personen behöver. Hon är en medarbetare som ser lösningar inte bara hinder. Fantastiskt bemötande mot de hon hjälper. Josefin år en fantastisk undersköterska med glädje och ansvar för arbetet.”
  • Ledningsförvaltningen: Birgitta Hansson Motivering: ”Birgitta Hansson får andra att må bra och växa. Under införandet av det nya lönesystemet har hennes kompetens och pedagogiska ådra varit ovärderlig. Med en enorm arbetsinsats och med ett tålamod långt över det vanliga har Birgitta stöttat sina HR lön-kollegor och hjälpt många medarbetare med lönefrågor.”
  • Serviceförvaltningen: Lena Lennartsson Motivering: ”Lena Lennartssons ledstjärna är att se möjligheter i varje uppgift och i varje person, för henne är ingenting omöjligt. Hon är en klippa alla dagar i veckan, såväl på sin egen arbetsplats som för hela vår organisation. Inte minst för den insats hon gör för att stärka de praktikanter hon tar emot i Breddad rekryteringsprojektet. Hon är en lagspelare som sätter laget framför jaget och har alltid siktet framåt för sina arbetskamrater och verksamhetens bästa.”
Sidan uppdaterad 2018-03-21