Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Publicerad 2018-05-15

medborgarceremoni

Nationaldag och nya medborgare firas vid Falu Gruva

Falu Gruva är platsen för nationaldagsfirande även i år. I samband med nationaldagen hälsas också nya medborgare välkomna i den uppskattade medborgarskapsceremonin.

Förra året hälsades nya medborgare välkomna till Sverige och Falun i en särskild medborgarskapsceremoni i samband med nationaldagsfirandet vid Falu Gruva. Att välkomstceremonin sker just på nationaldagen är ingen slump.

– Nationaldagen är allas vår dag och vi firar fred, frihet och vår demokrati. Det känns självklart för mig att hälsa nya svenska medborgare välkomna just på nationaldagen, säger kommunfullmäktiges ordförande Anna Strindberg (S).

Vackert firande

Förra året deltog människor från över 28 länder från olika delar av världen i medborgarskapsceremonin och nationaldagsfirandet i Falun.

– Det är otroligt roligt och viktigt. Vi behöver mångfald och olikheter för att utvecklas, vi behöver varandra och samhället blir vad vi gör det till och präglas av de som lever där. Jag hoppas att fler kommer och firar med oss i år, Falun är vårt gemensamma hem, säger Anna Strindberg.


Program

12.00-13.00 Medborgarceremoni
Kommunfullmäktiges ordförande Anna Strindberg hälsar nya medborgare välkomna.

12.40 Festparad
Gå med i Kulturskolans sambatåg till firandet vid Falu Gruva. Tåget utgår från Hästtorgsparkenlänk till annan webbplats i Elsborg och anländer vid gruvan strax före kl 13.

13.00-14.00 Nationaldagsfirande
Musik, högtidstal, flagghissning och sambatåg. Nytt för i år är utdelningen av Falu kommuns hederspriser för idrottsliga prestationer.

14.15 Bön för mångfald och fred

Sidan uppdaterad 2018-05-16