Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Publicerad 2018-05-16

Centerpartiet förbereder demokratirummet

Centerpartiet svarar på dina frågor

Under våren får alla Faluns partier som är representerade i fullmäktige, en vecka var (torsdag-lördag), att visa upp sig och möta invånare i demokratirummet på stadsbiblioteket. 17-19 maj är det Centerpartiets tur, som är sista partiet ut.

Vad händer under era dagar?

Torsdag-lördag är Centerpartiet värd för Falu demokratidagar. Vi vill då träffa allmänheten och önskar alla varmt välkomna.

På torsdag finns Jonas Gustafsson på plats för prat om LSS, och från landstinget kommer Agneta Ängsås och Mathias Westin, experter på vårdfrågor.

Samma dag hålls kommunfullmäktige, vilket vi direktsänder. På plats finns före detta kommunalrådet Dan Westerberg som berättar om hur fullmäktige fungerar.

Fredagen inleder vi med kultur och idrott på lika villkor, då Jenny Drugge med starkt engagemang i dessa ämnen, bemannar demokratirummet. På eftermiddagen ansluter Anna Hägglund och Daniel Drugge som berättar och svarar på frågor om äldreomsorg.

Under lördagen ses vi i Geislerska parken. Kom och lyssna till våra budskap, ställ frågor och lägg grunden för ett medvetet val i höst. Ballonger och snurror till barnen.

Vilken är den viktigaste valfrågan i Falu kommun?

Några av Centerpartiets viktigaste valfrågor är:

Tillgängliga vårdcentraler - korta köer, fast vårdkontakt och max tre dagar till första besök

Levande landsbygd – utökad service och möjliggöra byggande i attraktiva, även strandnära

Giftfri vardag - fortsatt arbetet för en giftfri kommunal miljö

En skola för varje elev - likvärdig barnomsorg och grundskola i hela kommunen

Hur kan väljarna få reda på vad ert parti står för?

Man kan beställa vår valplattform på falun@centerpartiet.se Vi kampanjar också en hel del fram till valet och vill självklart att så många som möjligt kommer och lyssnar, och ställer sina angelägna frågor till oss. Man kan också följa oss på Facebook och skicka frågor den vägen.

Ett parti på plats varje vecka

Partierna har haft möjligheten att använda stadsbibliotekets demokratirum under tre dagar. Centerpartiet var det sista partiet ut den här gången.

Nu kommer alla partier att samlas i stadsbiblioteket för en gemensam avslutning på kvällen den 24 maj.

Avslutningen kommer att innebära möjlighet till samtal med partierna samt en politisk debatt. Avslutningen kommer också att samordnas med en öppen informationsträff om demokrati och val på lätt svenska som Falu kommun anordnar.

Sidan uppdaterad 2018-05-16