Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Ulrika Back Eriksson håller i ett papper med ansökan stående på skidstadion på Lugnet.

Nu har Ulrika Back Eriksson skickat iväg ansökan om att Falun ska få arrangera skid-VM 2027.

VM-ansökan för 2027 i Falun är inskickad

Nu är den formella ansökan för att få arrangera ett nytt VM i de nordiska skidgrenarna i Falun år 2027 inskickad till det Internationella Skidförbundet (FIS). FIS kommer att ta beslut om arrangör i maj 2022.

Ulrika Back Eriksson från Svenska Skidförbundet tryckte idag på sändknappen och skickade in den formella ansökan från Svenska Skidförbundet att tillsammans med Falu kommun arrangera VM i de nordiska skidgrenarna i Falun år 2027.

– Det känns riktigt bra att vi tillsammans med Falu kommun nu kommit så långt att vi nu skickat in ansökan. Fram till att beslutet tas av FIS i maj 2022 kan alla som vill stötta kampanjen genom att gå med i nätverket Beyond Skiing. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Det hoppas jag att många gör så att vi tillsammans kan stå här på Lugnet och heja fram våra hoppare och åkare. Ett skid-VM i Falun 2027 ska vara ett evenemang för alla, enade och tillsammans kommer vi att skapa ännu en fantastisk skidfest, säger Ulrika Back Eriksson, kampanjledare för Svenska Skidförbundet.

Skidförbundet söker VM formellt

Svenska Skidförbundet är den som formellt ansöker om att får arrangera VM i de nordiska grenarna och gör det tillsammans med arrangörskommunen Falun. Att ansökan nu formellt är inskickad betyder att kampanjarbetet drar igång på riktigt och avslutas inte förrän det Internationella Skidförbundet (FIS) fattar sitt beslut i maj 2022. Så klart med förhoppningen att det Svenska Skidförbundet står som vinnare och får arrangera VM 2027 i Falun.

– Vi börjar nu äntligen se ljuset i tunneln efter Coronapandemin och att vi att vi nu på riktigt går in i kampanjfasen för ett VM i Falun 2027 är riktigt kul. Svenska Skidförbundet är en van och skicklig arrangör av stora evenemang. Det har vi visat gång på gång under lång tid, även under pandemin med VM i skicross i Idre i år. Nu ska vi satsa på att tillsammans med Falu kommun och alla andra som vill engagera sig visa det för FIS än en gång, säger Karin Mattsson, ordförande Svenska Skidförbundet.

Hoppas många vill engagera sig

– Dalarna och Falun har en tradition och erfarenhet av att arrangera stora evenemang. Jag tror och hoppas att det är många som vill ta chansen att tillsammans med oss engagera sig och arbeta för en ny skidfest i Falun, säger Sara Tigerström Monfelt, kampanjledare för Falu kommun.

Du kan läsa mer om kampanjarbetet här Öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterad 2021-04-30