Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Publicerad

Bild på Anders som står på trappan till Rådhuset med Faluns stadsvapen framför sig,

Anders Lindh (M) blir nytt kommunalråd i Falun. Han tillträder posten i slutet av november.

Anders Lindh (M) blir nytt kommunalråd

I slutet av november blir Anders Lindh (M), 53 år, nytt kommunalråd i Falun. Han kommer då att ersätta partikamraten Mats Dahlberg som självmant valt att kliva åt sidan.

– Jag blev föreslagen av mina partikamrater att ta det här uppdraget. Efter att ha diskuterat saken med min familj, så valde jag att tacka ja. Kommunalrådsposten är viktig och det blir en intressant utmaning att ta sig an, säger Anders Lindh.

Det var i förra veckan som det blev officiellt att Mats Dahlberg väljer att lämna posten som kommunalråd - med ett år kvar till nästa val.

På måndagskvällen utsåg Moderaternas fullmäktigegrupp Anders Lindh till nytt kommunalråd. I egenskap av kommunalråd får han också ta sig an uppdraget som vice ordförande i kommunstyrelsen.

– För mig är en titel inte någon viktig sak, utan det är arbetsuppgiften i sig som driver mig. För mig är lagspelet det viktigaste och i rollen som kommunalråd blir det upp till mig att skapa ett bra samarbete, att hålla ihop det hela, med Faluns bästa för ögonen, säger Anders Lindh.

Varit socialnämndens ordförande

De tre senaste åren har han varit socialnämndens ordförande. Ett uppdrag han kommer att lämna i samband med att han kliver över i kommunalrådsrollen.

– Vem som ersätter mig som ordförande i socialnämnden är inte klart, utan partiets valberedning arbetar med den frågan.

Hur ser du på dina tre år som ordförande i socialnämnden?

– Det har varit en väldigt intressant och lärorik period. Som ordförande får du vara med och hantera ganska allvarliga saker och det är klart att sådana saker påverkar en. Men jag är oerhört nöjd över vad tjänstemännen hela tiden uträttar och vilken professionalitet de visar upp. Det är imponerande, säger Anders Lindh.

Var lärare innan den politiska karriären

Innan han klev över och blev politiskt aktiv arbetade han som grundskollärare på Sundbornsskolan.

– Jag var klasslärare i årskurs 6 och det var också en utmaning i sig. I mitt yrkesliv har jag också arbetat med försäljning och marknadsföring, bland annat inom Svenska kyrkan, och även drivit egna företag. Jag tycker att jag därför har en bra insyn i mycket som jag kan ta med mig in i politiken, säger Anders Lindh.

Hur länge kan man vara en bra aktiv politiker?

– Så länge man kan och orkar leverera. Den dagen man inte orkar driva på frågor eller fatta tuffa beslut, då är det nog dags att lägga av, slutar Anders Lindh.

Sidan uppdaterad 2021-10-12