Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Bandyspelare som åker skridsko med klubban i handen.

Beslutet om att bygga ny bandyhall på Lugnet togs bort ur dagordningen efter att nya uppgifter inkommit.

Ärendet om ny bandyhall ströks ur dagordningen

Kultur- och fritidsnämnden fattade inte något beslut kring bygget av ny bandyhall och ishall på Lugnet. Ärendet lyftes nämligen bort från dagordningen vid torsdagens sammanträde.

– Jag beslöt att dra bort ärendet från dagordningen, då jag själv och nämnden behöver fundera över ny information och synpunkter på förslaget som kom in från Lufab (Lugnet i Falun AB), säger nämndordförande Svante Parsjö Tegnér (L).

Kultur- och fritidsnämnden höll månadens sammanträde på torsdagen, och skulle där ha fattat ett beslut om att bygga en ny bandyhall och ishall på Lugnet.

En investering på cirka 133 miljoner kronor.

Nya uppgifter gjorde att ärendet ströks

Men under torsdagsförmiddagen framkom nya uppgifter som gjorde att ärendet togs bort från dagordningen.

– Som jag uppfattade Lufabs information så kan förslaget vad gäller bandyhallen öka risk för problem med fukt, kortare säsong och innebära ökad energiförbrukning. Som ordförande tolkade jag informationen som viktig för nämnden att ha tillgänglig inför ett beslut, säger Svante Parsjö Tegnér och fortsätter:

–Det kan vara så att vi har fått ner investeringsbehovet, men att driftkostnader å andra sidan kan stiga. Det är viktigt att ha ett "livstidsperspektiv" på hela anläggningen och få med, investering, drift med mera.

Nytt sammanträde den 28 oktober

Men för att inte försena processen kommer nämnden att ha ett extra sammanträde den 28 oktober, där förslaget om en ny bandyhall och ishall är det enda ärendet på dagordningen.

Man hoppas därmed att hinna få med ärendet på kommunfullmäktiges sammanträde i november, där ändringar görs i kommunens ”Årsplan med budget 2022-2024”.

Kultur- och fritidsnämndens ram behöver utökas, om det blir ett beslut om byggnation av de nya hallarna.

Sidan uppdaterad 2021-10-22