Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Vintrig utsikt över Falu kommun

Stor smittspridning påverkar Falu kommun

Smittspridningen av covid-19 i landet och i Dalarnas län är den högsta någonsin under pandemin. Samtidigt har vi även har andra sjukdomar som influensa, RS-virus, förkylning eller magsjuka. Det innebär att många i samhället är sjuka eller i hushållskarantän. Det totala läget kan komma att till viss del påverka verksamheter i Falu kommun under de kommande veckorna.

Vi är inne i våg fyra av covid-19 nu och varianten omikron orsakar väldigt hög smittspridning, betydligt högre än tidigare. Det innebär att Falu kommun ser ett hårt tryck på samhällsviktig verksamhet så som sjukvård, äldreboenden, förskolor, skolor, mat, räddningstjänst, service, transporter med mera.

Flera av Falu kommuns verksamheter påverkas just nu då personalen som är frisk inte räcker till att hålla hela eller delar av samtliga verksamheter igång. Kommunen har en kontinuitetsplan för att hålla våra viktigaste verksamheter igång. Den planen uppdateras löpande.

– Det är viktigt att vi alla är försiktiga och gör vad vi kan för att minska smittspridningen, säger Joakim Storck (C), kommunalråd.

Meddelas personligen

Om du berörs av någon verksamhet som påverkas, exempelvis förskola, skola eller annan verksamhet så kommer du att kontaktas.

– Vi har ett allvarligt läge nu. Vi måste därför prioritera vår samhällsviktiga verksamhet. Det kan innebära att annan verksamhet kommer att få vänta några dagar eller veckor innan den kan återupptas igen. Men sjukfrånvaron bland personalen börjar bli så hög att vi måste prioritera, det är en nödvändighet och vi hoppas på er förståelse, säger Joakim Storck.

Tillsammans tar vi oss vidare

Om viss verksamhet behöver ställa om eller ställas in under en tid meddelas självklart berörda personer från respektive verksamhet och anslag kommer att finnas på de platser där det behövs. Det kan exempelvis vara förskolan, skolan eller biblioteket.

– Vi kan hålla ut några veckor till. Tillsammans, säger Joakim Storck.

Sidan uppdaterad 2022-01-20