Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Vybild över Lugnet och hoppbackarna i solsken

Falun 2027 får ekonomiskt stöd från RF

Falun 2027-kandidaturen får 550 000 kronor i ekonomiskt stöd från Riksidrottsförbundet (RF).

– Det är mycket värdefullt att RF står bakom oss och bidrar till vår resa mot ett nytt skid-VM i Falun, säger Ulrika Back Eriksson, kampanjledare Falun 2027.

Det står nu klart att Faluns kandidatur om att få ett VM i de nordiska skidgrenarna 2027 får 550 000 kronor i bidrag från Riksidrottsförbundets stöd för internationella evenemang.

Internationella idrottsevenemang är viktiga för svensk idrott och Riksidrottsförbundet, RF, vill bidra till att svensk idrott söker och genomför internationella mästerskap.

Därför kan specialidrottsförbund få ekonomiskt stöd till en ansökan till ett evenemang, vilket nu Falun 2027-kandidaturen har fått.

– Resan mot ett nytt skid-VM i Falun är ett samarbete mellan många aktörer. RF är en självklar samarbetspartner där arrangören och Svenska skidförbundet, precis som vid VM 2015, ska vara drivande för att dela erfarenheter och initiera samarbeten. Då kan vi skapa ett idrottsligt värde som sträcker sig längre än 2027, säger Ulrika Back Eriksson.

Det ekonomiska stödet kommer bland annat att användas till kostnader i samband med Internationella skidförbundets kongress i maj, då arrangör av skid-VM 2027 ska utses.

Sidan uppdaterad 2022-02-22