Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Två av Falu kommuns valambassadörer,  Abdikadir Elmi och Farhan Abdi.

Två av Falu kommuns valambassadörer, Abdikadir Elmi och Farhan Abdi.

Nu är våra valambassadörer på plats runt om i kommunen

Inför valet den 11 september finns flera valambassadörer i Falu kommun. De kommer att genomföra insatser för att öka valdeltagandet i vissa målgrupper och bostadsområden där valdeltagandet tidigare varit lågt. Du kan nu träffa valambassadörerna på olika platser i Falu kommun.

Fram till och med valdagen den 11 september kommer Abdikadir Elmi, Farhan Abdi Mohammed, Dalia Ambla, Mohammad Zohair och Floris Nobera att jobba som valambassadörer i Falu kommun i projektet Rätt att Rösta.

– Projektet fokuserar på att möta personer och göra olika insatser i bostadsområden där valdeltagandet historiskt sett varit lågt, säger Emilia Otterstam som är demokrativägledare i Falu kommun.

Valambassadörerna bor själva i något av dessa bostadsområden, pratar flera språk, och kommer att verka i området bland annat genom att samtala med boende, informera om valet och varför deras röst är viktig.

De kommer också finnas på plats i en vallokal på valdagen för att stötta de som behöver hjälp.

Målet är ökat valdeltagande

Huvudmålet med projektet att nå ut till så många i målgruppen som möjligt med information om valet och varför det är viktigt att gå att rösta.

– Vi förväntar oss många bra samtal mellan våra valambassadörer och våra medborgare och vi hoppas såklart att det kommer märkas av i valdeltagandet även om det kanske är mycket begärt på så kort tid, säger Emilia Otterstam.

Läs mer om valet 2022

Sidan uppdaterad 2022-09-02