Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Bild på diplom

Vinnardiplom

Faluns webbplats i topp vad gäller inkludering

Falu kommuns webbplats (falun.se) hamnar i topp på Funkas Inkluderingsbarometer gällande tillgängligheten på offentliga aktörers webbplatser.

Funka har för andra året testat tillgängligheten på offentliga aktörers webbplatser. Falu kommun tillhör de sju procenten som fick grönt ljus på samtliga punkter!

Kommunen har de senaste åren arbetat intensivt med digital tillgänglighet på den externa webbplatsen falun.se. Detta som en viktig del i arbetet med att möta den nya lagen om tillgänglighet till digital offentlig service, DOS-lagen, med målet att webben ska vara tillgänglig för alla.

­­Målet med våra webbplatser är att de ska vara tillgängliga, attraktiva, användarvänliga och ha besökaren i fokus och det är något som kommunikatörer, utvecklare och redaktörer på kommunen arbetar aktivt med dagligen i sitt arbete. Vi försöker ständigt förbättra användarupplevelsen för våra webbplatsbesökare och särskilt när det gäller digital tillgänglighetsanpassning, säger Magnus Stålberg, kommunikationsstrateg med fokus på tillgänglighet.

Webben ska vara tillgänglig för alla

Funkas Inkluderingsbarometer 2022 har testat 1785 webbplatser från offentliga aktörer. De har testat webbplatserna utifrån tio lagkrav som visar på hur bra gränssnittet är för personer med bland annat motoriska nedsättningar, läs- och skrivsvårigheter och synnedsättning. Deras barometer visar att nästan 93 procent har tillgänglighetsfel. Falu kommun hade dock noll underkända tester och nådde alltså allra högst upp i årets mätning.

Det är glädjande besked att vi får godkänt på en så här viktig mätning. Arbetet med att tillgängliggöra falun.se och våra webbplatser tar inte slut utan vi kommer fortsätta det här viktiga arbetet så att fler kan ta del av informationen som finns där, avslutar Patrik Söderqvist, kommunikationschef i Falu kommun.

Läs mer:

Årets inkluderingsbarometer på funka.se Länk till annan webbplats.
Lagen lagen om tillgänglighet till digital offentlig service (DOS-lagen) Länk till annan webbplats.

Bild på Falu kommuns diplom
Sidan uppdaterad 2022-09-30