Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Jimmy Sjögren står på Stora torget i Falun. I bakgrunden syns Kristine kyrka i solljus.

Jimmy får Faluns tillgänglighetspris 2022

Ett stor grattis till Jimmy Sjögren från Sundborn som får Kommunfullmäktiges tillgänglighetspris 2022, för sitt engagemang för ungdomars vämående och psykiska hälsa.

Jimmy har i över 25 år jobbat med ungdomar både på fritidsgårdar, som pedagog, stödperson och kontaktperson mot kriminalvården och socialtjänsten. Han får Falu kommuns tillgänglighetspris 2022 för sitt engagemang för ungdomars välmående och psykiska hälsa.

– Jag är ödmjuk och hedrad över att få priset, det var absolut inget jag hade räknat med eller ens visste om att det fanns. Det är jättekul att få erkännande för sitt arbete. Min stora drivkraft är att hjälpa andra, säger Jimmy Sjögren.

Motivering

"Jimmy Sjögren ägnar en stor del av sin tid till att stötta ungdomar och har länge jobbat nära barn och unga på fritidsgårdarna i Falu kommun. Under de senaste åren har han verkat som pedagog på Ungdomsgården Grönan, Svenska kyrkan. Jimmy förtjänar en stor stjärna för sitt engagemang för ungdomar som hamnat snett i livet och hans sätt att bemöta, lyssna, uppmärksamma och vägleda ungdomar ur en kriminell bana. Det är många som är tacksamma för Jimmys stöd och hjälp, att han såg och fångade upp de som kanske inte blev hörda hemma och de som behövde en extra klapp på axeln. Jimmy är fortsatt minst lika engagerad för ungdomarna idag. Nu är det hans tur att bli sedd och få en klapp på axeln."

Prisutdelning

Prisutdelningen sker i samband med kommunfullmäktiges sammanträde 13 december 2022. Pristagaren hyllas, får ett diplom, blommor och en prissumma på 10 000 kr.

Sidan uppdaterad 2022-11-15