Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Två kvinnor sitter vid bord.

Sadiya, en av föreningens yngsta medlemmar och Maria Bjerneby Häll. Foto: Privat

Internationella Kvinnoföreningen Falun, får mångfaldspris

Internationella Kvinnoföreningen (IKF) Falun, får Kommunfullmäktiges mångfaldspris 2022. De får priset för sitt arbete med att öka kontakten och förståelsen mellan kvinnor från olika länder, som bor i Falun.

– Så fantastiskt roligt och hedrande, säger Maria Bjerneby Häll, ordförande i Internationella Kvinnoföreningen (IKF) Falun.

Maria är sedan fyra år tillbaka ordförande i föreningen, som funnits i Falun i drygt 40 år.

– Det här är verkligen roligt för alla i föreningen och alla är lika delaktiga i att IKF Falun fått mångfaldspriset, säger Maria.

IKF Falun har idag medlemmar från 18 olika länder, de yngsta kvinnorna är under 20 år och den äldsta är cirka 90 år.

– Vi träffas varje vecka på IKF Faluns språkcafé och läxhjälp. Då möts mellan 10 och 20 kvinnor. Vi tränar svenska, vi pratar om aktuella händelser, vi fikar och vi jobbar med läxor. Och viktigast av allt är att vi blir vänner och lär av varandra.

Föreningen ordnar också andra medlemsmöten med kubbspel och promenader sommartid, rörelse inomhus och föreläsningar vintertid.

– Jag har fått så många nya vänner och lärt mig så mycket genom alla kvinnor i IKF Falun. Jag känner mig lycklig varje gång vi träffas i föreningen, säger Maria.

Motivering

"Internationella kvinnoföreningen, IKF Falun arbetar för att öka kontakten och förståelsen mellan kvinnor från olika länder som bor i Falun, för integration, jämställdhet och mot rasism. IKF inspirerar med sin förmåga att kontinuerligt och uthålligt sträva framåt på ideell basis, och i samarbete med andra för att nå sina mål. Föreningen ordnar aktiviteter som exempelvis språkcafé, läxhjälp, promenader, utflykter, studiebesök och bjuder in inspirationsföreläsare till mångas glädje."

Prisutdelning

Prisutdelningen sker i samband med kommunfullmäktiges sammanträde 13 december 2022. Pristagaren hyllas, får ett diplom, blommor och en prissumma på 10 000 kr.

Sidan uppdaterad 2022-11-15