Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Publicerad

Bild på vita Rådhuset

Varsel inom förskolan dras nu tillbaka

Falu kommun väljer nu att dra tillbaka det tidigare varslet som omfattade 30-talet personer inom förskoleorganisationen.

– Vi har sett över behoven igen och utifrån att vi i dag har ett stort antal vikarier och tillfälliga anställningar, så kan vi i stället stärka upp grundbemanningen inom förskolan. Det känns bra att vi nu hittat en lösning för tidigare anmälda varsel, säger Ulrika Forssell, förvaltningschef på barn- och utbildningsförvaltningen.

Det var i maj som Falu kommun anmälde ett varsel till Arbetsförmedlingen, där tjänster inom främst förskolan skulle beröras, men även inom grundskolan och gymnasium.

Bakgrunden till varslet är att barnantalet minskar i Falu kommun.

Nu väljer Falu kommun alltså att dra tillbaka varslet som rör personalen inom förskolan.

Detta efter att kommunen identifierat lösningar för det tidigare anmälda varslet och den personal som var berörda inom förskolan. I stället för att anlita ett stort antal vikarier vid behov, så finns det möjligheter att integrera den personalen i den befintliga organisationen.

Det innebär att personalstyrkan inom förskolan kan bibehållas och samtidigt stärkas utan att uppsägningar behöver genomföras.

– Det här beslutet kommer förstås som en lättnad för de berörda anställda, och förtydligar samtidigt kommunens engagemang för att hitta hållbara lösningar inom sina verksamheter, säger Ulrika Forssell.

Sidan uppdaterad 2024-06-05