Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Två glada små barn

Stort intresse för AlmeDalarnas sista seminarium

”Jag som mådde dåligt var tvungen att bära ansvaret för att berörda parter hade rätt information, trots att de bokstavligt talat fanns vägg i vägg. Ska vi verkligen kräva det av den unga?”

Jackie Stål från organisationen Tilia inledde AlmeDalarnas sista seminarium starkt genom att berätta om sina egna erfarenheter av psykisk ohälsa. Tillsammans för varje barn – kan samverkan rädda barnen från psykisk ohälsa var en välbesökt tillställning som handlade om vikten av att samhällets stödfunktioner arbetar med barnet i fokus. Falu kommun lyfts fram som ett gott exempel i Sverige utifrån vårt arbete för barns och ungas psykiska hälsa i initiativet Tillsammans för varje barn

Frågor och svar

Under seminariets gång fick publik på plats och via länk från Falu stadsbibliotek och Kulturhuset tio14 ställa sina frågor till de medverkande på scenen. Dessa ser du i videoklippet ovan.  

Nedan visas Heta stolen, en intervju med Laura Hartman från regeringens Tillitsdelegation och en intervju med Per Arne Andersson från SKR, Sveriges Kommuner och Regioner, där de kommenterar seminariet i Almedalen och Falu kommuns arbete i Tillsammans för varje barn.

Sidan uppdaterad 2021-06-29