Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Bild på mall som visar måtten

Möten och föreläsningar

Programverksamheten på biblioteken i Falun ska främja läsfrämjande och digital delaktighet. Prioriterade grupper är barn och unga samt funktionshindrade, personer med annat modersmål än svenska och de nationella minoriteterna. Demokrati, ett inkluderande förhållningssätt och samverkan är ledstjärnor.

Ur biblioteken i Faluns nya programpolicy, tagen i Kultur- och fritidsnämnden 15 december 2020. Läs mer om policyn på bibliotekets hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ett tema för årets biblioteksföreläsningar är Demokratiåret 2021. Detta uppmärksammar vi eftersom det är 100 år sedan allmän och lika rösträtt infördes i Sverige. Det är den viktigaste politiska reformen under 1900-talet och ses som demokratins definitiva genombrott i Sverige. Ett annat tema är Falu kommun 50 år. Nuvarande Falu kommun bildades vid den stora nationella kommunreformen 1971 när Falu stad slogs ihop med landskommunerna Bjursås, Enviken, Sundborn och Svärdsjö.

Programverksamheten på biblioteken i Falun är i nuläget digital, pga pandemin. Har du aldrig deltagit i digitala program förut, eller känner dig ovan, så är det bara att höra av dig till oss så berättar vi mer och hjälper dig till rätta.

Föreläsningar

Evenemang: Fira Selma Lagerlöfs födelsedag!

Möte: Val i Sverige - Hur funkar det?

För mer information kontakta Falu stadsbibliotek

E-mail: stadsbiblioteket@falun.se

Telefon: 023 - 833 36

Hemsida: www.bibliotek.falun.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterad 2021-11-18