Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Sara Jaderyd som är parkingenjör framför påskdekorationerna av kaffefilter

Parkingenjör Sara Jaderyd visar upp påskrisen som Anna Aronsson gjort i ordning för de centrala delarna av Falun.

Falun påskpyntar med kaffefilter

Påskpyntet i centrala Falun ser i år lite annorlunda ut än tidigare. Grön, lila, rosa och blått. Påskrisen är färgglada som vanligt, men materialvalet är i år kaffefilter istället för fjädrar.

Kaffefiltren har vikts, klippts och snurrats innan de färgats och ser ut som blommor. Tre filter bildar tillsammans en blomma. De olika broarna i centrala Falun kommer att få en färgkombination och torgen en annan.

– Eftersom man inte kan säga hur fjädrarna har skördats eller hur djuren har levt så har vi valt att hitta andra vägar. Det behöver ju inte vara fjädrar i ett påskris utan det finns ju många andra alternativ, säger Anna Aronsson som jobbar på parkavdelningen.

Förutom påskrisen med kaffefilter står nu väldoftande påskliljor och väntar på att få komma ut. Förhoppningen är att liljorna ska klara det kalla vädret.

– Vi hoppas och tror att det ska kunna gå, påskliljor klarar ju ändå vissa minusgrader och står ju ute nu i full blom. Så om det inte blir totalkatastrof i vädret under påsk så ska de klara att stå ute, säger Anna Aronsson.

Sidan uppdaterad 2018-03-27