Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Bild på mall som visar måtten

Texttelefoni, teletal och bildtelefoni

Om du har en funktionsnedsättning eller är i behov av stöd eller hjälp i telefonsamtal kan du ringa till oss med hjälp av Post- och telestyrelsens (PTS) kostnadsfria samtalsförmedlande tjänster Texttelefoni.se, Teletal eller Bildtelefoni.net.

Textelefoni

Texttelefoni.se gör det möjligt för personer med talsvårigheter, hörselnedsättning, döva eller dövblinda att ringa eller ta emot samtal. Tjänsten hjälper personer att genomföra telefonsamtal genom förmedlade trepartssamtal itext. Texttelefoni.se har öppet dygnet runt, årets alla dagar och samtal behöver inte förbokas.

SIP: texttelefon@texttelefoni.se

Analog texttelefon: 020-600 600

Telefon: 020-600 650

Det går också bra att använda tjänsten via webbappen som nås via tjänstens hemsida eller mobilappen som finns tillgänglig på Google Play och App Store. Mer information om Texttelefoni.se hittas på www.texttelefoni.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Teletal

Teletal är en personlig tjänst för alla som behöver hjälp och stöd vid telefonsamtal. En tolk är med dig i samtalet och hjälper dig bland annat med att komma rätt i växeln, tolka otydligt tal och svåra ord i samtalet, ge minnesstödeller att anteckna vad som sägs. Det fungerar som ett trepartssamtal och du kan ringa med din vanliga telefon. Teletal hjälper enbart till med att tolka på svenska.

Telefon: 020-22 11 44

Mer information om Teletal hittas på www.teletal.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bildtelefoni

Den samtalsförmedlande tjänsten Bildtelefoni.net möjliggör för personer som använder svenskt teckenspråk och personer som använder svenskt tal att ringa till varandra. Dessutom kan två eller flera personer som befinner sig på samma plats få samtal distanstolkade.Tjänsten är kostnadsfri och du kan använda den så mycket du vill. Tjänsten är öppen dygnet runt -året runt!

SIP: tolk@tolk.sip.nu

Telefon: 020-28 00 20

Mer information om Bildtelefoni.net hittas på www.bildtelefoni.net Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterad 2022-03-01