Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2015-06-22

100 elever i Sommarskolan 2015

I dag, måndag, startar Sommarskolan i Falun. Här får högstadieelever och elever vid introduktionsprogrammet, IM språk, chansen att utöka sina kunskaper och motiveras inför framtida studier

Totalt samlas 100 elever på Västra skolan och får där träffa 35 gymnasieelever som under tre veckor sommarjobbar som handledare för att stötta sommarskoleeleverna i deras arbete. Här erbjuds extra hjälp i svenska, engelska och matematik. Syftet är att eleverna ska få individuell undervisning i ett av dessa ämnen och även få hjälp till en effektiv studieteknik för att bättre klara kommande läsår.
– Förebilder är viktigt och det märks inte minst när eleverna får en handledare i form av en engagerad gymnasieelev vilket motiverar och stärker deras inställning till studier. Samtidigt skapar det här jobbtillfälle och ger erfarenhet till ungdomar som får chansen att inspirera och dela med sig av sina kunskaper, säger Alexander Nordström, en av två verksamhetsledare för Sommarskolan.

Deltagarna kommer från olika skolor i Falun och det skapar också en bra möjlighet för dem att träffa nya människor från olika delar av kommunen.
– Responsen vi har fått från högstadieelever som tidigare gått på Sommarskolan har varit väldigt positiv. Många kommer hit med en låg ambitionsnivå men vår upplevelse är att de, när de går ut, är raka i ryggen, har mer självförtroende och inte ångrar en sekund att de tillbringade tre av sina sommarlovsveckor hos oss, säger verksamhetsledare Agnes Rohde.

Sommarskolan pågår 22 juni–9 juli, måndag–fredag 09.00–15.00. Media är varmt välkomna att besöka oss! För mer information kontakta verksamhetsledarna Agnes Rodhe och Alexander Nordström: telefon: 023-822 61 e-post: sommarskolan@falun.se


Sidan uppdaterad 2015-06-22