Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2015-06-26

Bild på Niklas Lind.

Niklas Lind blir ny kommunikationschef vid Falu kommun från och med 1 september 2015

Niklas Lind ny kommunikationschef

Nu är det klart. Falu kommuns nya kommunikationschef heter Niklas Lind och kommer närmast från SVT Falun där han i dag arbetar som redaktör och arbetsledare.
– Jag är både glad, taggad och in i hjärtat lycklig över att ha fått det här förtroendet, säger Niklas Lind.

Efter 23 års arbete inom både Sveriges Radio och Sveriges Television med arbetsuppgifter som redaktör, projektledare, reporter och programledare har Niklas Lind skaffat sig stor erfarenhet inom allt från samhällsfrågor, strategiskt arbete och kommunikation kopplat till både nya och traditionella medier.
– Att få arbeta som kommunikationschef inom Falu kommun känns som en otroligt spännande utmaning. Att dessutom få ett sådant här uppdrag i Falun, som jag älskar att bo och leva i sedan 21 år tillbaka, känns både stort och priviligierat, säger Niklas Lind.

– Vi är oerhört glada över vår nya rekrytering. Med Niklas bakgrund och erfarenhet kommer han att vara en viktig del i vårt framtida kommunikationsarbete och Faluns utveckling. Niklas har en gedigen kunskap av att arbeta med både intern och extern kommunikation, med samhällsfrågor och omvärldsbevakning och att utveckla strategier och inspirera medarbetare. Vi ser verkligen fram emot att ha honom på plats i höst, säger Inger Klangebo, chef för ledningsförvaltningen.

Niklas tillträder sin nya tjänst den 1 september och kommer att ansvara för kommunens övergripande kommunikation och även ingå i ledningsgruppen.
– Den journalistiska verklighet som jag kommer ifrån genomgår som bekant gigantiska förändringar med anledningen av publikens snabbt förändrade medievanor. Men kravet på att tänka i nya informationsbanor är stort i hela samhället, inte minst när det gäller kommunikationsarbetet i det offentliga Sverige. Att Falu kommun ligger långt fram med sitt kommunikationsarbete gör mitt nya uppdrag extra spännande. Jag längtar redan efter att få börja mitt nya jobb, säger Niklas Lind.

Kontaktpersoner:
Inger Klangebo, chef ledningsförvaltningen Falu kommun: 023-821 25
Niklas Lind, ny kommunikationschef Falu kommun: 023-821 20

Sidan uppdaterad 2016-09-01