Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2015-09-17

Ändrad budget för skolan

Idag meddelar kommunledningen och majoriteten (S, C och MP) att man avsätter ytterligare tio miljoner till barn- och utbildnings­nämndens budget för 2016.

Här är deras pressmeddelande:

Höstupptakten har till stor präglats av behov att förändra verksamheterna inom våra välfärdsförvaltningar. Förslag har presenterats på olika åtgärder, men inga slutgiltiga beslut är tagna.

För att underlätta den fortsatta resan fram mot beslut om budget 2016 så vill nu kommunledningen och majoriteten (Socialdemokraterna, Centerpartiet och Miljöpartiet de gröna) annonsera ett par nyheter som vi tror kan bidra till att vi ska få ett så bra beslut som möjligt på kommunfullmäktige 26 november:

Det första är att majoriteten redan nu vill indikera att 10 miljoner, utöver tidigare beslut, avsätts till barn- och utbildningsnämnden från och med 2016. Det här är vad vi i dagsläget, genom omdisponeringar, har möjlighet att skjuta till.

Det andra är att vi är att vi tar till oss av den kritik som de fackliga organisationerna inom verksamheterna uttalat. Som majoritet har vi delaktighet som ett ledord. För att vi ska bättre leva upp till det och i bästa fall kunna få in och värdera alternativa förslag har vi planerat in dialogmöten med de fackliga organisationerna för att tillsammans gå igenom förslag till åtgärder för att förbättra verksamheterna.

För mer information

Susanne Norberg (S), kommunstyrelsens ordförande, tfn 023-822 06

Sidan uppdaterad 2015-09-17