Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2015-09-23

Pressinbjudan: Möt testresenärerna

Kom och träffa Falu kommuns Testresenärer i Grycksbo bystuga torsdag 24 september kl 17.30.

Testresenärerna är tio Falubor som aldrig tidigare provat elcykel och som testar att pendla sträckan Falun - Grycksbo på elcykel under sju veckor. Nu har halva tiden gått och det är dags för en avstämningsträff med gruppen.

Hur fungerar det för dig att cykla elcykel? Underlättar det vardagen och valet att välja cykeln? Hur upplever du cykelvägen mellan Grycksbo och Falun?
Erfarenheterna som projektet nu vill ta del av är både intressanta och viktiga för att kunna motivera fler Falubor att välja elcykling som färdsätt istället för bilen.

Testresenären är ett samarbete mellan Falu kommun och Falu Energi & Vatten. Syftet med projektet är att fler både ska upptäcka och använda den nya cykelvägen och få möjligheten att arbetspendla längre sträckor med elcykel.

Några röster från projektdeltagarna:
"För mig som knappt rörde på mig innan är det en väldig skillnad: frisk luft och röra på benen mer än vanligt. Det smittat av sig till min man som också börjat cykla igen, på vanlig cykel och vår 4-åring får cykla på sin cykel till dagis. Blev bra för hela familjen detta!"
"Har nu cyklat några vändor och är överlycklig hur kul det är, känns härligt att känna att man orkar cykla. Jag glider fram - andra sliter."
"Jag brukar ta bilen 10:30 och vara inne 10.45 för att precis hinna hitta parkering innan jag börjar kl 11. Döm om min förvåning när jag 10:53 parkerar cykeln precis utanför dörren och är i tid! Det kostade mig alltså bara 8 minuter extra!"

Kontaktperson
Projektledare Malin Jonsson, tel: 023-824 85, miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen, Falu kommun

Sidan uppdaterad 2015-09-23