Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2015-11-12

Nu rullar elcyklarna vidare

Så var det dags för deltagarna i Testresenären att lämna ifrån sig elcyklarna de lånat under 7 veckor. Totalt har deltagarna cyklat nästan 4 500 km på sträckan Grycksbo – Falun.

När deltagarna gjorde en utvärdering av att elcykla gav de upplevelsen av själva cyklingen betyget 10 av 10 möjliga.

- Jag kunde aldrig tro att deltagarna skulle vara så här lyriska kring elcykling. Visst var några av dem cyklister sedan tidigare, men nu är det fler av dem som kan tänka sig att köpa en elcykel som ett mycket bra alternativ till att åka bil, säger projektledare Malin Jonsson.

- Deltagarnas erfarenheter kommer väl till pass inom både Falu Energi och Vatten och Falu kommun som kommer att fortsätta främja elcyklandet här i Falun. Att det nu inte bara är frågan om vanliga cyklar i trafiken kräver en öppenhet för behov och önskemål för de mer modernare färdmedlen i Falun, förklarar Malin Jonsson.

Elcyklarna tas nu över av verksamheterna inom Falu Energi & Vatten och Falu kommun.

- Vi kommer att använda elcyklar för att minska beroendet av bilresandet. Tanken är att man ska få upp ögonen för att elcyklandet är ett både bekvämt och enkelt alternativ, säger Ola Bergeå, Falu kommun.

Hemtjänsten är först ut att få testa projektets elcyklar.

- Hemtjänsten använder redan elcyklar på en del håll men vill gärna prova fler. De får prova under några månader men sedan är det meningen att de skall kunna användas i någon cykelpool på någon skola eller i någon kontorsfastighet, berättar Ola Bergeå.

Överlämning av Testresenärernas cyklar till personal inom hemtjänsten

Fredagen den 13 november kl 14:00, Hälsingtorget Falun.

För mer information vänligen kontakta projektledare Malin Jonsson, tel: 023-824 85, Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen, Falu kommun.

Välkomna!

Sidan uppdaterad 2015-11-12