Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2015-11-13

Friidrottare.

Populärt friidrotts-gymnasium i Falun

Måndag, den 16 november, är det dags för andra vändan antagningstester till både riksidrottsgymnasiet, RIG, och nationella utbildningen, NIU, i friidrott på Lugnet inför läsåret 2016/2017. Av samtliga friidrottsutbildningar på gymnasienivå i Sverige har Falun och Lugnet flest antal sökande.

På grund av det stora intresset med många sökande har antagningstesterna till friidrottsutbildningarna delats upp till två tillfällen, det första arrangerades i måndags, den 9 november, och nu den 16 november körs alltså andra omgången. De sökande kommer från hela Sverige och programmet, som startar 09.00 på måndag, består av både information, fysiska tester och personliga samtal.
– Jätteroligt att intresset är så stort och vi har så många sökande i år. Det visar att vi satsat rätt och verkligen kan erbjuda de resurser som krävs för att ge eleverna en optimal idrottslig utveckling kombinerad med studier, säger Mattias Jons, tränare på friidrottsgymnasiet.

Totalt i Sverige finns det sju Riksidrottsgymnasier och 15 med nationell idrottsutbildning med inriktning mot friidrott. I dag studerar 32 elever på friidrottsgymnasiet på Lugnet.

Media är välkomna att närvara under måndagens tester, med undantag under de personliga samtalen, på Lugnet i friidrottshallen, kontakta tränare Mattias Jons för mer information: 072-526 36 44

Sidan uppdaterad 2016-03-21