Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2015-11-24

Hoppbackarna.

Två ungdomsbackar klara till vintern

En motsträvig berggrund som resulterar i att borrning och sprängning tar längre tid än beräknat gör att hela bygget av ungdomsbackarna på Lugnet försenas. Nu satsar man att bygga klart de två minsta backarna, K8 och K15, för att få igång hoppningen redan till vintern.

– Syftet med hela bygget är att Holmens IF ska kunna komma igång med verksamheten så snart som möjligt. Skulle vi bygga klart alla tre backarna direkt är de klara först under vårvintern vilket blir för sent, säger Henrik Belin, projektledare.
Med en kostnad på tre miljoner för bygget av tre hoppbackar på Lugnet har budgeten varit tajt från början. När sprängningen av berget nu drog ut på tiden har organisationen tittat på olika alternativa lösningar och landat i att bygga de två minsta backarna för att dessa ska kunna användas nu i vinter.
– Vi har haft en extremt slimmad budget från början vilket har varit ett medvetet val. Men det gör också att tiden är det vi kan tumma på när det gäller bygget. För Holmens IF är det viktigaste att verksamheten kommer igång så snart som möjligt och de är helt överens med oss. Nu kommer vi att landa på en kostnad under 3 miljoner, säger Henrik Belin.

Fortsätta jobba

En ritning finns fortfarande på totalt fyra ungdomsbackar, K8, K15, K35 och K65.
– Här måste vi planera framåt hur vi på ett effektivt sätt kan bygga vidare på anläggningen så att vi ger ungdomar möjlighet att växa in i sporten och så småningom ta sig till de stora hoppbackarna. Samarbetsklimatet mellan kommunen, VM-bolaget Falun2015 och klubben är bra och tillsammans kommer vi att fortsätta jobba för att hitta nya möjligheter att bygga vidare, säger Dan Nygren, kommundirektör och ordförande i Falun2015 AB.

Kontaktpersoner:
Dan Nygren, kommundirektör samt vd Falun2015 AB: 023-822 01
Henrik Belin, projektledare för ungdomsbackarna, 070-554 56 02

Sidan uppdaterad 2016-03-21