Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell.

Publicerad 2015-12-03

Årets kulturkommun utses

Falun har under år 2015 varit Årets kulturkommun, och på tisdag den 8 december är det dags för fackförbundet Vision att dela ut utmärkelsen för år 2016. Falun har haft utmärkelsen i snart ett år och därför är det i Falu stadsbibliotek som det kommer avslöjas vilken kommun som nu får utmärkelsen för år 2016.

I juryn som utser nästa års kulturkommun finns bland annat kultur- och fritidschefen Pelle Ahnlund från Falu kommun.

– Att få utmärkelsen Årets kulturkommun var en stor ära och ett bevis på att de satsningar vi gör betyder mycket för Faluborna. Vi kommer fira av vårt kulturkommunår med Faluns första kulturnatt, vilket känns som en bra avslutning. Med utmärkelsen fick vi ett kvitto på att vi redan gör bra saker, men det sporrar oss också att fortsätta utvecklas. Vi har ju till exempel ett nytt kulturhus att se fram mot, menar Pelle Ahnlund.

Under tisdagens prisutdelning kommer vi bjuda på ett blandat program med elever från Kulturskolan, gästspel av Good Harvest och en och annan överraskning..

Arrangemanget startar klockan 16.00 och alla är välkomna till Falu stadsbibliotek. Det är ett öppet arrangemang där man bjuds in till att ta del av både underhållningen och prisutdelningen, berättar Pelle Ahnlund.

De nominerade orterna till Årets kulturkommun 2016: Bromölla, Sigtuna, Skellefteå, Säffle, Tjörn och Trosa.

Vid ytterligare frågor kontakta Pelle Anhlund, kultur- och fritidschef, Falu kommun, tel: 023-824 72.

Sidan uppdaterad 2015-12-03