Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2016-08-30

Internationell kör – ny integrationssatsning

Snart startar Falu internationella kör som ska locka deltagare från olika länder och skapa möten människor emellan. Målet är att med sången som verktyg föra människor samman som kanske inte skulle ha träffats annars. En helt ny integrationssatsning från Falu kommun.

– Vi har fått många intresseanmälningar från intresserade Falubor och det är jätteroligt, och vi vill uppmuntra alla intresserade att också ta med någon som inte är född i Sverige, säger körledaren Hanna Meens-Eriksson.

Specialrekrytering

Kulturskolan samarbetar med två erfarna körledare; Jennifer Ferguson från Kapstaden i Sydafrika och Hanna Meens-Eriksson från Skattungbyn, Dalarna. Det kostar inget att vara med och kören är öppen för både barn, vuxna och familjer.

– Just nu försöker körledarna särskilt locka personer som flyttat till Sverige från ett annat land genom att träffa de och berätta om kören, säger Lena Karsikas på Kulturskolan.

Lördag 3 september kl 11.00 uppträder en förtrupp av Falu internationella kör på festivalen Granny Goes Street utanför Kulturhuset tio14, och där kan man också göra intresseanmälan, träffa körledarna och få veta mer om en av Faluns roligaste mötesplatser.

– Vi vill att kören förverkligar visionen ”Ett större Falun”, och att alla falubor känner sig delaktiga till att göra Falu internationella kör till en verklig mötesplats, säger Jennifer Ferguson, körledare.

Mer information

Lena Karsikas, projektledare, tfn 023-878 08
Jennifer Ferguson, körledare, tfn 076-038 14 71
Hanna Meens-Eriksson, körledare, tfn 076-106 25 36

Sidan uppdaterad 2016-08-30