Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2016-11-16

Maria Holzmann får Falu kommuns mångfaldsstipendium 2016

Stipendiet tilldelas Maria Holzmann för hennes stora engagemang för flyktingar och EU-migranter och för att hon som medmänniska och lärare är en god förebild och inspiratör både för sina elever på Hagströmska gymnasiet och andra Falubor.

Maria beskrivs i sina nomineringar som en eldsjäl som engagerar sig i de utsatta människornas situation med stor empati, energi och värme. Hon har engagerat sig ideellt för EU-migranter och nyanlända med uppehållstillstånd i Falun. Hon är en person som tror på handling mer än bara ord och att integration börjar i det personliga mötet samt i gemenskapen med andra människor.

Maria Holzmann arbetar idag som lärare vid Hagströmska gymnasiet och även här har hon varit drivande och startat en valbar kurs i Integration och mångfald för eleverna.

Motiveringen till mångfaldsstipendiet lyder som följer: ”2016 års Mångfaldsstipendium tilldelas Falubon Maria Holzmann för hennes stora ideella engagemang för flyktingar och EU-migranter och för att hon som medmänniska och lärare är en förebild och inspiratör både för sina elever på Hagströmska gymnasiet och andra Falubor. Maria är en eldsjäl, som utan egen vinning bjuder in människor från hela världen till gemenskap, ofta i sitt eget hem.”

Maria överraskas idag, onsdag 16 november - välkommen att vara med

Integrationsrådets ordförande Krister Andersson kommer att överraska stipendiaten genom att besöka en av hennes lektioner idag, onsdag 16 november kl 14.00-14.30. på Hagströmska gymnasiet, Gruvgatan 2, Falun.

Han kommer då att informera henne om att hon får stipendiet. Det delas sedan högtidligen ut på årets sista kommunfullmäktigesammanträde den 8 december.


Mer information

Integrationsrådets ordförande Krister Andersson nås på tfn 073-0815819.
Rektor Christina Alexandersson, Hagströmska, nås på tfn 072-521 22 47.

För ev frågor kontakta gärna Laila Edholm, mångfaldskommunikatör, Falu kommun, tfn 023-860 26.

Sidan uppdaterad 2016-11-18