Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell.

Publicerad 2016-11-23

Pressträff inför Återbruksfesten

Torsdag 24 november kl 10.00 bjuder miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen in till en träff på Magasinet då vi berättar om Återbruksfesten 2016.

Lördag den 26 november slår vi för andra året upp dörrarna på Magasinet i Falun för Återbruksfesten. Ett event med ambitionen att inspirera till återbruk, re-design, och cirkulär ekonomi.Här medverkar många olika utställare.

- Undersökningar har visat att vi svenskar har en relativt positiv attityd till att agera hållbart, men våra beteenden går trögare att ändra. Trots en större miljöbudget än någonsin och kraftigt ökad försäljning av ekologiskt så ökar Sveriges klimatpåverkan, avfallsmängder och ekologiska fotavtryck. Huvudorsaken är överkonsumtionen, förklarar Thomas Sundin, miljöutredare på Falu kommun och projektledare för Återbruksfesten.

- Med Återbruksfesten vill vi inom Koll på konsumtion på ett underhållande sätt lyfta återbruk och motivera Faluborna och andra besökare att se fördelarna med att återanvända och reparera.

Kom till träffen så berättar vi mer!

För mer information, vänligen kontakta projektledare Thomas Sundin, tel: 023-826 58, e-post: thomas.sundin@falun.se, miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen, Falu kommun

Sidan uppdaterad 2016-11-24