Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2016-11-24

De får Falu kommuns miljöpris 2016

Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden har idag utsett Sara May Kahl och Karin Henriksson till Falu kommuns miljöpristagare för 2016. Båda pristagarna bidrar till en långsiktig hållbar utveckling genom sitt engagemang och sina insatser inom återbruk.

Följande motiveringar ligger till grund för utmärkelsen:

”Karin har under många år har drivit återbruksverksamhet i Falun. Hon har ett stort humanitärt engagemang och har sedan slutet av 70-talet ordnat loppis och secondhandförsäljning. 2002 startade Karin Nordstans Bra Begagnat, en oas med socialt umgänge och där den miljövänliga återbrukstanken fick råda. Arbetet har varit ideellt, vinsten har gått till behövande.

Karin Henriksson har ett stort hjärta för den enskilda utsatta människan. Hennes mission är att både ta ansvar för sopberget och hjälpa människor i nöd. Tack vare Karins initiativ och orubbliga engagemang har verksamheten idag utvecklats till en viktig arena för återbrukare i regionen, PMU Second Hand.”

”Snickaren Sara May Kahl strävar efter att använda närproducerade och ekologiska material samt gamla byggtekniker. Hon bygger på ett eftertänksamt sätt, där kvalité, sunt förnuft, behov och charm går före slit och släng. Genom att hålla kurser och aktivt arbeta med media sprider hon kunskap om hållbart byggande.

Sara går före i en bransch med stor miljöpåverkan och visar att det finns väl fungerande och hållbara alternativ genom att målmedvetet prova sig fram till lösningar som både är ekologiska, ekonomiska och estetiska. Hennes odlingsintresse med mål att vara självförsörjande har blivit en naturlig förlängning av hennes sätt att leva.”

- Det känns väldigt kul att få priset, oväntat. Jag tror det handlar om att jag gör saker mer än att prata och att jag brinner för gamla tekniker och det hållbara, säger Sara May Kahl.

Prisutdelningen sker i samband med kommunfullmäktige tisdagen den 8 december i Kristinehallen. Pristagarna får ta emot diplom, blommor och en prissumma på 5 000 kronor vardera.

Sidan uppdaterad 2016-11-24