Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2016-11-24

Pija Lindenbaum till stadsbiblioteket

Författaren till bland annat Gittan-böckerna, Doris drar och Siv sover vilse kommer till Falu stadsbibliotek. Pija Lindenbaum är en av vår tids största bilderboksförfattare.

Lördag 26 november berättar hon om sina aktuella böcker och sitt författarskap.

Pija Lindenbaum, omtyckt och högaktuell barnboksförfattare, ger en unik föreläsning i Falun. Föreläsningen är öppen för alla och riktar sig särskilt till föräldrar, pedagoger , far- och morföräldrar och alla andra viktiga vuxna som läser för barn.

Pija Lindenbaum är född och uppvuxen i Sundsvall och gick ut Konstfack 1979. Efter det har hon arbetat som tecknare, formgivare och författare och skapat en lång rad bilderbokssuccéer. Hennes böcker uppskattas även utomlands. Fler av böckerna har översatts till bland annat engelska, japanska, tyska, franska och holländska.

Pija Lindenbaum har fått flera priser, bland annat New York Times barnbokspris One of The Year's best illustrated children’s books (1992), Augustpriset (2000), Astrid Lindgren-priset (2008) och flera olika bokhandels- och läsarpriser.

Föreläsningen går av stapeln lördag 26 november klockan 15:00 i Ljushallen på Falu stadsbibliotek. Det är fri entré till föreläsningen. Arrangemanget är ett samarbete mellan Falu stadsbibliotek och Folkuniversitetet Dalarna.

Mer information

Johanna Tangnäs, Falu stadsbibliotek
johanna.tangnas@falun.se
tfn 023-865 93

Sidan uppdaterad 2016-11-24