Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell.

Publicerad 2016-12-06

Pressträff 7 dec: Lyft för motionsspåren

Välkommen till en pressträff om kommunens insatser för bättre motionsspår onsdag 7 december kl 11.00 vid motionsspåren i Norslund (starten på Gammelvägen, vid gamla brödfabriken)

De senaste två åren har en större satsning gjort för att rusta upp motionsspåren i Falu kommun.

De så kallade trygghetsröjningarna har utökats och kommunen har även satsat på att jämna ut marken – dels för att underlätta spårprepareringen vintertid, dels för att förbättra för löpare och vandrare under barmarksäsongen.

– Genom trygghetsröjningarna får vi inte bara en ljusare och tryggare miljö för våra motionärer, vi öppnar även upp för mer natursnö till spårområdet, säger Jonas Boström, verksamhetschef för Falu kommuns motionsspår och leder.

Flera områden

Under året har trygghetsröjningar gjorts i Haraldsbo och Samuelsdal. Dessutom har markförbättringar för längdspåren gjorts i Stångtjärn, Dössberget och Hosjö.

– I Stångtjärn har vi haft mycket stor hjälp av ideella krafter. Och i Sågmyra har Sågmyra SK både röjt och förbättrat underlagen för skidspåren.

– Överlag har våra insatser varit lyckosamma. Det känns väldigt bra att vi förbättrat förutsättningarna för snöpreparering samtidigt som vi ökat tryggheten för alla Falubor som använder våra motionsspår, säger Jonas.

För mer information

Jonas Boström, verksamhetschef, tfn 023-827 38

Sidan uppdaterad 2016-12-07