Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2016-12-08

Falun testar ny metod för snabbare språkinlärning

Hur ska nyanlända Falubor snabbast lära sig svenska? SFI fungerar bra för många utrikes födda, för andra inte alls. Därför har projekt Framgången, som letar efter nya metoder för att få långtidsarbetslösa ut på arbetsmarknaden, också scannat av olika modeller för annorlunda språkinlärning.

Suggestopedi är en metod för snabbare språkinlärning. Utgångspunkten är ett annorlunda arbetssätt där man använder alla sinnen och olika uttryck för språkinlärning, t ex musik, bildkonst, poesi, rörelse. Tanken är att man både ska lära sig bättre och snabbare och samtidigt må bättre. Metoden används med framgång i kommuner i Södermanland och Västmanland, både för högutbildade, lågutbildade och för analfabeter. I Norge är metoden än mer utbredd.

Projekt Framgången har nu bjudit in till en workshop för att få mer information om hur man arbetar med metoden. Representanter för media är välkomna att delta.

Tid: 9 december 9.00 – 12.00

Plats: Kulturhus tio14, Falun, lokal: Jungfrun

Föreläsare vid denna workshop om suggestopedi är

- Anna Cramér, utbildad av suggestopedins upphovsman, med 40-årig erfarenhet av språkundervisning för vuxna. Anna utbildar lärare i Norge, Finland och Sverige och har introducerat suggestopedi i Sverige.

- Linda Säinas, utbildad suggestopedilärare och dramapedagog, arbetar med svenska för analfabeter i Södertälje.

För ev frågor kontakta gärna projektledaren för Projekt Framgången, Antonis Kassitas, tfn 023-87689 eller mångfaldskommunikatör Laila Edholm tfn 023-86026.

Föreläsaren Anna Cramér nås på telefon 0159-50250 eller 070-4915963.

Sidan uppdaterad 2016-12-09