Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2016-12-09

Innovation Camp i Falun

Måndag 12 december är det premiär för Innovation Camp Falun.

Under en hel dag kommer 100 elever i årskurs ett och två på gymnasiet att delta och ge sin syn på några utmaningar som medverkande företag och organisationer bidrar med.

– Unga människor är vår framtid och för att säkra företags kompetensförsörjning är samverkan mellan skolan och näringslivet mycket viktig, säger Linda Norén, näringslivschef i Falu kommun.

Under dagen kommer eleverna att få testa sina kunskaper inom kreativitet, initiativförmåga och samarbete i grupp genom att lösa tre utmaningar/problem. Till sin hjälp har eleverna coacher från Ung Företagsamhet.

Årets problemleverantörer är Falu kommun, Centrala Stadsrum och Falu Gruva. Förutom att presentera utmaningen/problemet ska problemleverantören även tillhandahålla experter inom området som ska agera bollplank åt eleverna.

– Falu kommun stöttar företagsamhet och entreprenörskap hos unga människor och företag. Genom Innovation Camp kan vi få ungdomars syn på en av våra utmaningar, vilket är enormt viktigt, säger Joakim Storck (C), kommunalråd i Falun.

– Dagens elever är framtidens medarbetare och entreprenörer. Det är ett faktum att utan företag blir det inga skatteintäkter och utan skatteintäkter ingen kommunal verksamhet. Så att satsa på morgondagens företagare tror vi är ett smart drag, ju mer vi kan göra ihop desto bättre, säger Joakim Stork.

Innovation Camp i Falun är ett initiativ av Falu kommun och Ung Företagsamhet i Dalarna. Eventet stöttas även av Ljungbergsfonden.

För mer information

Erik Jansson, tf näringslivschef, Falu kommun
Tfn 023- 867 35

Sidan uppdaterad 2016-12-09