Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell.

Publicerad 2017-02-16

Unga i Enviken tycker till om sin hemort och ger perspektiv på nya simhallen

Just nu pågår arbetet med flera medborgardialoger och att ta fram ett landsbygdsprogram för Falu kommun. På sju dialogmöten under hösten 2016 så deltog bara ett fåtal var ungdomar. Falu kommun åker därför ut till fritidsgårdar och skolor för att få de ungas åsikter, och nu är det dags för Enviken. Ungdomarna kommer att få berätta vad de tycker är bra med sin hemort, samhälle eller by och ge förslag på vad som kan förbättras

Diskussionerna kommer bland annat att handla om att vara ung på landsbygden, hur kollektivtrafiken fungerar, hur nya simhallen i Falun ska utformas och självklart om Envikens fritidsgård. När kommunen träffade elever på Bjursåsskolan för några veckor så kom det in många bra idéer och synpunkter, som förslaget om gratis busskort för de som vill ta sig in till Falun på fritiden.

-Vi hoppas att uppslutningen blir stor och det blir minst lika bra samtal i Enviken, säger Hanne Stenback, som är näringslivsutvecklare landsbygd, Falu kommun.

Kommunens ungdomsdemokrativägledare kommer under det pågående "Falu demokratiår", att jobba mer riktat med ungdomarnas inflytande och att få politiker och ungdomarna själva att förstå att de är viktiga och behöver tas på allvar.

- Vi behöver veta vad de tycker. De är ju nästa generation och proffs att vara unga, säger ungdomsdemokrativägledare Klas Sjörén.

Medverkande från Falu kommun: Hanne Stenback, näringslivsutvecklare landsbygd, Klas Sjörén, ungdomsdemokrativägledare och Hampus Olofsson, utvecklingsstrateg kultur- och fritidsförvaltningen.

Tid och plats: Torsdagen den 16 februari i Envikens fritidsgård, cirka klockan 17:30-19:30.

Kontakt: Hanne Stenback, telefon: 023-868 76, eller Klas Sjörén telefon: 023- 820 45 .

Välkomna!

Sidan uppdaterad 2017-02-16