Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2017-02-21

Faluelever klara för prestigefylld final

Två elever på Lugnetgymnasiets naturvetenskapsprogram, Gustav Lidberg och David Hambraeus, har gått till final i gymnasietävlingen Wallenbergs fysikpris.
- Det är en ganska stor prestation som grabbarna har gjort, säger Fredrik Nilsson, lärare Ma/Fy NA-programmet.

Det var för någon vecka sedan som de båda eleverna deltog i tävlingens första del, där det blev en delad åttondeplats. Men insatsen räckte väl till för att ta en plats i finalen dit de 20 bästa blev inbjudna.

- Det är en ganska stor prestation de här grabbarna har gjort. Vi på skolan kan inte erinra oss när vi senast hade någon elev i final i den här prestigefyllda tävlingen och man kan utan tvekan säga att Gustav och David, i och med detta resultat, verkligen befinner sig i den absoluta Sverigetoppen i fysik vid sin ålder, säger Fredrik Nilsson.

Finalen kommer att vara tvådelad med en veckas experimentellt arbete på Chalmers i Göteborg i mars samt en teoretisk del som görs under Open Estonian-Finnish olympiad i Tallin i maj.

- Om Gustav och/eller David placerar sig bland de fem främsta i finaltävlingen kommer de att få representera Sverige i den internationella fysikolympiaden som i år går i Jakarta, Indonesien, säger Fredrik Nilsson. 

Mediainbjudan:
Lugnetgymnasiets NA-program kommer att uppvakta Gustav och David och fira detta fina resultat på onsdag 22/2,kl 14:00 - 14:30 i ljusgården i 200-blocket.
Media är välkommen att intervjua grabbarna då.

För mer information, kontakta:
Fredrik Nilsson
Lärare Ma/Fy NA-programmet
Lugnetgymnasiet Falun
023-860 69

 

Sidan uppdaterad 2017-02-23