Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell.

Publicerad 2017-03-03

Fördjupad översiktsplan ­– öppet hus 6 mars

Nu är den fördjupade översiktsplanen för Falu tätort och området runt Varpan ute på remiss. Fram till den 28 april är alla intresserade välkomna att lämna synpunkter på förslaget.

– Målet är att Falun ska bli en hållbar och attraktiv stad, men för att nå dit behöver vi hjälp av de verkliga experterna: människorna som bor, arbetar eller går i skolan i Falun och som vet vad som fungerar, men framför allt vad som kan bli bättre, säger Per Grundström, projektledare.

En nyhet i förslaget är att det inte längre bara är bostadsbyggande som prioriteras. Grönska, vatten och världsarvet betraktas som tillgångar och det tas större hänsyn till risker och hot, som till exempel klimatförändringar. Även mötesplatser och minskad segregation tas upp i förslaget.

Välkommen till öppet hus 6 mars

Falu kommun bjuder in allmänheten och media till öppet hus om den fördjupade översiktsplanen måndag 6 mars kl 16.30-19.30 i Gruvrisskolans matsal. Ställ frågor, lämna förslag och diskutera med politiker och stadsplanerare.

Öppet hus hålls även 9 mars (Slättaskolan), 16 mars (Haraldsboskolan), 21 mars (Britsarvsgården) och 27 mars (Kulturhuset tio14).

Mer information

Per Grundström, projektledare, Falu kommun, tfn 023-822 23

Sidan uppdaterad 2017-03-03