Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2017-03-23

Sökes: Nyfikna och nytänkande lärare

Nu söker Falu grundskola efter fler nya kollegor och bjuder in till en inspirationskväll där besökarna har chansen att träffa rektorer och lärare från alla kommunala grundskolor.

- Vi gör den här satsningen för att möjliggöra för dem som är nyfikna på oss som arbetsgivare att träffa oss och prata direkt med oss, säger Gustaf Malmberg, grund- och grundsärskolechef. Vi hoppas och tror många ser det som en möjlighet att få reda på mer om oss som arbetsgivare. Målet är självklart att vi träffar flera personer som blir våra kollegor till hösten.

Våren 2016 eftersökte eleverna på Falun grundskola efter nya lärare via en film som snabbt spred sig i sociala medier och som gav effekt.
- Nu tar vi arbetet med att tydliggöra oss som en attraktiv arbetsgivare vidare, säger Maria Sundström, utvecklingspedagog som tillsammans med sin kollega Sara Hägle och flera rektorer, pedagoger från de kommunala skolorna jobbat med upplägget för inspirationskvällen. Förutom att besökarna har möjlighet att träffa rektorer och lärare presenteras också några av de utvecklingssatsningar som görs inom grundskolan. Högskolan Dalarna medverkar också och berättar om den gemensamma satsningen på en unik utbildning där du kan kombinera dina studier med att jobba inom skolan. Dessutom föreläser Anne-Marie Körling som på ett engagerat sätt beskriver yrket som lärare.

- Vi hoppas på att få träffa många potentiella kollegor under kvällen. Varmt välkomna - alla ni som studerar till pedagoger, som drömmer om en ny karriärväg eller som idag jobbar som pedagog någon annanstans än i Falu grundskola, säger Gustaf.

Läs mer om hur det är att jobba i Falu grundskola

Välkommen på inspirationskväll

Datum: Måndag 10 april kl 17.30–20.00
Plats: Västra skolan
Ta chansen och träffa rektorer och pedagoger från alla våra
25 skolor. Vi berättar mer om vad vi erbjuder och varför du ska
jobba hos oss. Dessutom föreläser Anne-Marie Körling som på
ett engagerat sätt beskriver ett av de allra viktigaste och mest
stimulerande yrken man kan ha – lärare.

Mer information

  • Maria Sundström, utvecklingspedagog, Falu Grundskola
    Telefon: 023 - 822 03
  • Sara Hägle,utvecklingspedagog, Falu Grundskola
    Telefon: 023 - 82678
Sidan uppdaterad 2017-03-23