Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Stora torget med massa människor och skid-vm-loggan på rådhuset

VM-stiftelsen

I december 2016 beslutade kommunfullmäktige i Falun att avsätta 15 miljoner kronor av VM-vinsten från 2015.

Pengarna lades i ”Stiftelsen för fritidens främjande i Falu kommun”, vilken har till ändamål att främja fritidsaktiviteter för ungdomar på kommunens landsbygd. Pengarna i stiftelsen kan sökas av ideella föreningar som önskar att investera eller arrangera fritidsfrämjande aktiviteter för ungdomar på landsbygden.

Under 2020 hade stiftelsen rekord i antalet ansökningar och betalade ut en rekordsumma på 4,4 miljoner kronor till 40 stycken olika projekt, som ideella föreningar driver för ungdomars fritid på landsbygden.

Uppväxlingen av dessa stiftelsepengar blir mångdubbel när det får delas ut till ideella krafter i bygderna där det finns ett starkt och växande engagemang för att engagera ungdomar i fritidsaktiviteter

Den första beviljade ansökan i Stiftelsen för 2021 gick till Bjursås sockenråd som mottog ett bidrag på 1 miljon kronor för att bygga en multisportsarena med möjlighet till konstfrysning i den gamla ishockeyrinken intill Bjursås skola. Tanken men multisportsarenan är att främja spontanidrott hos barn och ungdomar och det är Bjursås sockenråd i samarbete med Bjursås IK som driver projektet.

Sidan uppdaterad 2021-03-16