Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Shapes

Med en underton av humor och med en kärlek till det enkla skapar Memory Wax magi av det vardagliga.

Shapes hyllar mötet mellan människor som en unik och värdefull händelse. Ett poetiskt verk som utforskar förhållandet mellan form och innehåll för att identifiera mönster, hitta mening och skapa relationer. Om livets ögonblick och dess oundvikliga transformation till något annat – former som ständigt byter skepnad. Hur påverkar vi människor varandra när vi alla har behov av både tillhörighet och frihet?

Med dansarnas intima samspel och okonstlade scenspråk är Shapes ett tillgängligt dansverk med förmågan att tilltala de flesta.

Memory Wax är ett etablerat danskompani med bas i Malmö. Sedan 16 år tillbaka producerar kompaniet föreställningar i Sverige och utomlands för alla åldersgrupper. Memory Wax strävar hela tiden efter att utveckla möjligheterna att få möta publiken och bredda intresset för modern dans genom att anordna workshops, arrangera festivaler och delta i internationella kulturutbyten.
Deras avskalade rörelsespråk präglas av humanism och drivs av en nyfikenhet av att undersöka och gestalta existensiella och filosofiska frågor. Med en underton av humor och med en kärlek till det enkla skapar de magi av det vardagliga.

”Vi har drivit vårt internationella samarbete med Danza Teatro Retazos sedan 2006. Tillsammans tillvaratar vi våra kompaniers olika kulturella och geografiska erfarenheter. Genom dansens fantastiska förmåga att kommunicera över kulturella gränser, möts vi i dansens globala språk för att hylla människans paradoxala varande och framtidens outforskade möjligheter.”

Arrangör: Dalateatern


Tid: 13 november kl: 19.00


Plats: Stora Scenen


Biljetter

Köp biljetter på Dalateatern Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterad 2021-09-08