Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Folkmusikcafé: Fatang

Henrik Eriksson nyckelharpa, Olle Bohm slagverk, Peter Rousu gitarr/elbas

FATANG är och har varit stilbildande i sitt sätt att närma sig folkmusiken där dom hittat en gemensamhet i den gladlynta uppländska folkmusiken och orientalisk och afrikansk rytmik. Resultatet blir det omisskänliga, luftiga och jazziga soundet som bara är Fatang.

Henrik Eriksson är frontfiguren, eller som man kan säga, förgrunden och motivet i den målningen vi kallar Fatang. Han har lång erfarenhet av nyckelharpsspel både på scenen och undervisningssammanhang. Han spelstil är ”krispig”, precis och han har sin tradition efter bl.a. August Bohlin och Eric Sahlström. Är världsmästare och riksspelman på nyckelharpa! Say no more…..

Peter Rousu är ackordmålaren som ger tillsammans med Olle ger nya perspektiv och ny betydelse till de traditionella melodierna. I arrangemangen strävar han efter det ”ultimata riffet” eller den mest fulländade basstämman. Peter har ett förflutet som jazz- och rockmusiker. -Det märks!!!

Olle Bohm har med sitt slagverksspel förnyat folkmusiken! Han plockar friskt från sitt bibliotek av klassiskt orkesterslagverk och afrotrumspel. Med ena foten i orkesterdiket och den andra i Afrikas savanner uppstår en unik musiker som kombinerar den bästa av världar! Är född och uppvuxen i folkmusikfamilj båda föräldrarna var med bl.a. i det gamla anrika Norrtälje Elitkapell.

” Från första trumslaget i första takten på första låten finns det där, ett oemotståndligt beat som fortplantar sig genom hela skivan och lämnar en saknad efter sig som bara mättas av att börja lyssna om från början.” ur Lira 2018

Arrangör Falufolk musik & dans


Tid 29 oktober kl: 18.00-23.30


Plats Klubbscenen


Biljetter

Köp biljetter på Falufolk musik & dans Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterad 2021-09-24