Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Kulturskolan.

Om Kulturhuset tio14

2014 köpte Falu kommun Falu Folkets hus i syfte att bygga ett nytt kulturhus med kulturskola, naturskola, replokaler och evenemangslokaler. Kulturhuset ska vara en mötesplats för barn, unga och vuxna. Under 2017 beräknas etapp ett av ombyggnationen vara klar.

Arbetsnamnet för projektet var Kulturrum. Genom en namntävling där alla falubor gavs möjlighet att lämna förslag valdes namnet Kulturhuset tio14. Förslaget lämnades utifrån att Falu Folkets Hus haft adressen Myntgatan 10-14, en passande tillfällighet var också att namngivningen av huset skedde månad tio år 14, samma dag som huset firade 50 år.

Kulturhuset tio14 ska ge barn, unga och vuxna möjlighet att skapa själva och uppleva utställningar, konserter, dans och teater av elever och professionella utövare.

  • Kulturhuset tio14 ska vara en unik och angelägen mötesplats för kultur i Falun.
  • Verksamheten ska erbjuda ett brett utbud av kulturaktiviteter med möjlighet till specialisering och med en inriktning på världsarv och hållbar utveckling.
  • Kulturhuset tio14 ska ha en attraktiv kulturverksamhet för alla invånare med prioritering av barn och unga. Pedagogiken utgår från barn och ungas egen lust att lära och skapa och de ska kunna påverka verksamhetens innehåll – demokrati är ett av ledorden.
  • Verksamheten ska inbjuda till samarbete och samverkan mellan generationer, vara integrationsöverbyggande och tillgängligt för alla.

Kulturhuset tio14 ska vara en plats vi upplever, utvecklas på och en plats där vi kan vara tillsammans. En plats för oss att lyssna, se, betrakta, känna, smaka och dofta. Det ska vara inbjudande, öppet och vansinnigt roligt! Här är det mesta möjligt!

Sidan uppdaterad 2019-03-20