Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Dam som ligger i vattnet

Trivselregler

Till Lugnets simhall är alla välkomna! Vi har alla ett ansvar att göra simhallen till en trevlig och trygg plats för alla. Hos oss är säkerhet av högsta vikt, och för att alla ska trivas är det viktigt att vi hjälps åt att följa de regler och riktlinjer vi satt upp.

Åldersgräns

För att bada själv på Lugnet ska man ha fyllt 12 år och vara simkunnig, d.v.s. kunna klara sig själv i vattnet utan problem. Icke simkunniga barn och ungdomar badar endast i badande och betalande vuxens sällskap. Du som vuxen är ansvarig för ditt/dina barn under hela vistelsen. I relaxen är det 18 års gräns (måste uppvisa legitimation).

Entréavgift

Genom att betala entré till simhallen accepterar du de regler och riktlinjer vi har på Lugnet. Vid våra bassänger finns anvisningar om vad som gäller. Det är ditt ansvar som besökare att se till att du vet vad du får göra.

Personer som är påverkade, stör ordningen eller äventyrar säkerheten kommer att avvisas från simhallen. Erlagd entré återbetalas ej. Vid misstanke om brott sker polisanmälan.

Du som följer med in i anläggningen betalar entré, oavsett om du ska bada eller inte. Ledsagare eller assisten som medföljer brukare in i anläggningen har fri entré (mot uppvisande av intyg).

Innan bad

Av hygienskäl behöver du byta om till rena kläder som du inte haft utomhus även om du inte ska bada, t.ex. shorts och t-shirt. Ytterkläder lämnas i skåpet, även skor. Endast skor för inomhusbruk är tillåtna i simhall, dusch och omklädningsrum.

Duscha alltid innan bad

Duscha noggrant innan bad för att minska användningen av klor och för att skapa en trevligare miljö för andra gäster. Duscha och tvätta hela kroppen naken med tvål och tvätta håret med schampo innan du sätter på dig rena badkläder. Klor reagerar bara på smutsartiklar, är du ren så fastnar inte klor på din hud.

Klädskåp

Ditt klädskåp låser du med hänglås som du har med själv. Du kan även hyra eller köpa lås i reception. Du tar eget ansvar för dina tillhörigheter under besöket. Väska och packning måste du lämna i ditt skåp i omklädningsrummet.

Inne i simhallen

Egen matsäck går bra att äta vid borden som står ute i stora simhallen. Alla former av plast och papper är tillåtna i simhallen (ej glas och porslin). Rökning, alkohol och droger är inte tillåtet.

Alla badkläder och huvudbonader som är tillverkade i funktionsmaterial är välkomna i våra bad- och simbassänger. Att bada i underkläder är inte tillåtet.

Alla barn under tre år ska använda baby- badbyxa som sitter åt eller badblöja under badkläderna.

Badvakter

Badvakter finns till för att guida och hjälpa dig, och deras instruktioner har alltid till syfte att hålla Lugnet säkert för alla. Vi har en stor verksamhet där vi ibland kan behöva göra plötsliga förändringar av driften, vilket innebär att alla förhållningsregler inte alltid finns nedskrivna på förhand. Lyssna på din badvakt och gör som hen säger, så kan du alltid vara säker på att göra rätt.

Ordningsregler

  • Anläggningen är rök-, alkohol- och drogfri.
  • All form av glasartiklar är förbjudna inom anläggningen.
  • Knuffa eller tryck aldrig ner någon annan i bassängen.
  • Ropa bara på hjälp om du är i en nödsituation.
  • Det är tillåtet att filma och fotografera dina egna familjemedlemmar, kontakta badvakten.
  • Lugnet ansvarar inte för värdesaker, kläder eller kvarglömda saker.
  • Endast en åt gången i hopptornet.
  • När trampolinerna är öppna är det förbjudet att simma under dem.
  • Hoppa och dyk endast rakt fram. Se så att ingen är i vägen.
  • Dyk aldrig på grunt vatten.
Sidan uppdaterad 2020-09-25