Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Vanliga frågor och svar

 • Hur låser jag mitt skåp?

  Ta med eget hänglås för att låsa ditt skåp. Det finns även hänglås att köpa eller hyra i receptionen.
 • Kvarglömt - vad gör jag om jag glömt något i simhallen?

  Har du glömt kvar något från ditt besök? Det allra bästa är om du kan komma in till vår reception, så hjälper personalen där dig att visa var de kvarglömda sakerna finns. Vi spar kvarglömt i 2 månader.
 • Får jag ta med mig eget fika till Lugnet?

  Vill du ha med egen matsäck går det fint att äta den vid borden som finns ute i stora simhallen.
 • Tar Lugnet emot träning på recept (FAR)?

  Om du har fått träning på recept (FAR) kan du lösa ett 6-månaders kort.
 • Betalar ledsagare entréavgift på Lugnet?

  Ledsagare har fri entré till simhallen.
 • Kan jag få ett intyg om simkunnighet på Lugnet?

  Lugnet utfärdar intyg om simkunnighet, och intyg om avklarad livräddning. Att få ett intyg är kostnadsfritt, men vi utför testerna i mån av tid. Lättast är det att besöka oss efter klockan 14.00 på vardagar. Anmäl i receptionen att du vill göra ett test, så guidar personalen där dig vidare.Vill du ha ett intyg om avklarad livräddning, måste du själv ha med dig en vän att bogsera. Båda personerna betalar entré till simhallen. Behöver du något särskilt intyg, till exempel till polisen, ska du skriva ut och ta med detta själv. Från oss på Lugnet kan du få simmärkesintyg.
 • Hur ska jag öva simning med barn och ungdomar på Lugnet?

  Om ni vill att era barn ska lära sig att simma så rekommenderar vi även att ni anmäler er till simklubben, Falu SS. I Falu Kommun ingår det i skolverksamheten från 6 år och upp till 12 års ålder att åka med skolan för simundervisning.
 • Varför duscha före bad?

  Innan man badar på Lugnet ska man vara säker på att man är så ren som möjligt och det gör man genom att duscha naken med tvål. Orenheterna på kroppen angrips av kloret i vattnet och du har kanske upptäckt att du ibland kan lukta klor i håret när du går hem. Din kropp och ditt hår luktar klor för att du inte var tillräckligt ren innan du hoppade ner i vattnet.Att duscha innan man badar är det viktigaste våra besökare kan göra för sin egen hälsas skull, och för miljön. Att vi kan använda mindre mängd klor är bättre för alla.
 • Jag ska bara följa med in för att passa mina barn, måste jag byta om och betala entré?

  På Lugnet så måste alla som ska gå in till badet betala entréavgift och vara ombytta till kläder i funktionsmaterial oavsett hur mycket eller lite som man planerat att bada.
Sidan uppdaterad 2020-09-25