Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

MTB läger i Falun

Foto: Erik Kilström

MTB-landslaget hade träningsläger på Lugnet

Ett 30-tal personer från landslaget i mountainbike var tidigare i höstas på Lugnet för ett träningsläger. Lugnets fina stigar uppskattas av eliten.

– Vi hade samlat en trupp i Falun för att köra ett test och se hur de står sig mot varandra nu när vi börjar få landslagsuppdrag, men inte har några tävlingsresultat att använda för uttagningar, säger Fredrik Kessiakoff, övergripande förbundskapten MTB, till Svenska cykelförbundet.

På Lugnet samlades 30 åkare plus ledare. Coronapandemin har inneburit helt andra träningsförutsättningar under vår och sommar.

– Det ser väldigt olika ut för olika åkare. Vissa älskar att cykla och träna och har hållit igång, andra tappade motivationen helt när tävlingarna försvann. Med denna samling märker jag att det är många som taggar till och känner att det närmar sig tävlingsstart.

Hur såg träningsveckan ut?

– Tisdag var det rekognosering av testbanan, onsdag fri träning för att ”väcka benen” inför torsdagens test. Testbanan var 74 kilometer lång och innehöll 18 segment som skulle köras på tid. Segmenten var av olika karaktär och passade olika åkare. När dagen var klar kunde vi jämföra cyklisterna med varandra, men cyklisterna kommer också kunna följa sin utveckling över tid när vi kör banan i framtiden.

Har ni några tävlingar inbokade i höst?

– Vi hade planer på att åka till Norge men det blir med allra största sannolikhet inte av på grund av karantänstvång där. Oavsett vad det blir hoppas vi få/kunna köra årets internationella mästerskap som går i Lugano, Schweiz (EM) och Leogang, Österrike (VM) i oktober månad, avslutar Fredrik Kessiakoff.

Sidan uppdaterad 2020-09-24