Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Ung mountainbikecyklist åker i bana.

Nu byggs en ny cykelpark för barn och unga

Lugnet kommer att få en ny cykelpark, en så kallad Skills Park, för barn och ungdomar. Den kommer att anläggas i den gamla slalombacken.

Parken ska vända sig till barn- och ungdomar som vill utveckla och utmana sig i sitt cyklande och attrahera nybörjare såväl som erfarna.

Tanken är att parken ska utformas tillsammans med barn och ungdomar från Falun och professionella/erfarna tränare och aktiva cyklister. Delar av parken kommer att vara ett område för Dirtycykling med hopp och hinder.

– Nämnden beslutade att ge förvaltningen i uppdrag att anlägga cykelparken under förutsättning att anläggningen ska vara kostnadsneutral. Den ska finansieras via spåravgifter som vuxna mountainbikeåkare betalar för att använda Lugnetanläggningens spårsystem. Närboende ska också informeras och få lämna synpunkter på cykelparken, säger Svante Parsjö Tegnér (L), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Parken gör att Faluns barn- och ungdomar får ytterligare en anläggning för spontanidrott, och att Falun utvecklas till en komplett cykeldestination för barnfamiljer.

Den nya parken ska stå helt klar 2021.

Sidan uppdaterad 2020-09-24