Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Man som simmar bröstsim i bassäng

Simhallen stängs för allmänheten

Simhall, sporthall och gymnastiksalar är nu stängda för allmänheten, men är öppna för föreningsverksamhet för barn födda 2005 eller senare. Allt i enlighet med Folkhälsomyndighetens riktlinjer.

Folkhälsomyndigheten har nu beslutat om skärpta allmänna råd i Dalarna under perioden 12 november till 13 december 2020 med möjlighet till förlängning.

Så här påverkas verksamheten på Lugnet och i övriga kommunala fritidsanläggningar:

Sporthallar, simhallar och gym

  • Sporthallar och gymnastiksalar hålls öppna för skolor och föreningsverksamhet för barn födda 2005 eller senare. Föreningarna ansvarar själva för att följa nationella och lokala råd.
  • Aktiviteten allmänhetens sporthall på Lugnet för barn födda 2005 eller senare fortsätter som tidigare. Vuxen medföljare får hjälpa barn med aktiviteten, men inte bedriva egen träning. Vi ser till att det finns möjlighet att hålla avstånd genom att begränsa antalet i respektive lokal.
  • Simhallen på Lugnet och Bjursåsbadet hålls öppna för skolor och föreningsverksamhet för barn födda 2005 och senare och för de som bedriver medicinsk rehabilitering/habilitering.
  • Gymmet på Slätta stängs från och med onsdag 18/11.
  • Ishallen hålls öppen för föreningsverksamhet för barn födda 2005 eller senare. Föreningarna ansvarar själva för att följa nationella och lokala råd. Allmänhetens skridskoåkning för barn födda 2005 och senare. Vuxen medföljare får hjälpa barn med skridskoåkningen, men inte bedriva egen träning. Vi ser till att det finns möjlighet att hålla avstånd genom att begränsa antalet i ishallen och på rinken.

Bergbanan och skidmuseet stängs ner

  • Bergbanan hålls stängd från onsdag 18/11.
  • Skidmuseet hålls stängd från onsdag 18/11.

Aktiviteter för ungdomar

  • Anpassad verksamhet för målgruppen fortgår.
Sidan uppdaterad 2020-11-25