Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Svensk flagga och människor som klappar händerna

Sverigeeliten kommer till Lugnet för att tävla

Nu är det klart att den svenska längdeliten kommer till Falun och Lugnet för att tävla den 27-28 mars. Falun-Borlänge SK har nämligen tagit över den sista deltävlingen i Volkswagen cup.

Tanken var att den sista deltävlingen i årets VW-cup skulle ha körts i Gällivare, men arrangören fick på grund av rådande coronaläge inte medgivande från kommunen och regionen att köra tävlingen.

Skidförbundet beslutade i det läget att söka en ny arrangör, som med kort varsel skulle kunna arrangera avslutningen i stället.

Nu har skidförbundet och Falun-Borlänge SK kommit överens som att genomföra tävlingen på Lugnets skidstadion den 27-28 mars.

– Vi är glada för att vi, tillsammans med skidförbundet och Falun kommun, har kunnat på ett snabbt och krångelfritt sätt skaka fram möjlighet för våra elitåkare att fullfölja säsongen. Att tävlingarna kan hållas på vår fantastiskt fina hemmaarena Lugnet är för oss en bonus., säger Hans Jacobsson, tävlingsledare och sportchef i Falun-Borlänge SK till skidor.com.

Falun-Borlänge SK har på kort tid sett till att de uppfyller de krav som myndigheterna ställer för att arrangera ett smittsäkert arrangemang.

Några av de stjärnor som är anmälda till helgens tävlingar i Falun är Ebba Andersson, Maja Dahlqvist, Hanna Falk, Frida Karlsson, Charlotte Kalla, Jonna Sundling, Linn Svahn och Oskar Svensson.

Bonnier News har förvärvat de exklusiva sändningsrättigheterna till tävlingarna vilket betyder att du kan se tävlingarna på www.dt.se, www.dalademokraten.se och www.avestatidning.com samt på Expressen play.

Planerat tävlingsprogram / distanser

Lördag den 27 mars:

D 10 km: individuell start, fri teknik
H 10 km: individuell start, fri teknik

Söndag den 28 mars:

D 15 km: individuell start, klassisk teknik
H 15 km: individuell start, klassisk teknik

Sidan uppdaterad 2021-03-24