Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Svartvit bild på Maria i porträtt

Maria Andersson blir ny vd för det kommunala bolaget Lugnet i Falun AB. Foto: Pressbild, Högskolan Dalarna

Maria blir ny vd för Lugnet i Falun AB

Maria Andersson blir ny vd för det kommunala bolaget Lugnet i Falun AB (Lufab). Hon jobbar förnärvarande som fastighetschef på Högskolan Dalarna.

– Styrelsen känner sig väldigt nöjd med rekryteringen av Maria. Det var många som sökte tjänsten som vd och det fanns flera bra kandidater, men till slut föll valet på Maria som har en bred kompetens och erkänt bra ledarförmåga. Hon har varit väldigt omtyckt på sina tidigare arbetsplatser och vi är säkra på att hon blir en bra tillgång för både Lugnet och bolaget, säger Veronica Zetterberg (M), styrelseordförande för Lugnet i Falun AB.

Maria Andersson flyttade för drygt två år sedan upp till Falun från Stockholm, och Lugnet hade en avgörande betydelse för valet av stad.

– idrott och hälsa är viktigt för mig och jag har alltid vetat vad Lugnet har att erbjuda och det avgjorde faktiskt valet av stad. Nu får jag chansen att jobba med Lugnet och det känns väldigt inspirerande. Jag vill vara med och utveckla Lugnet så det blir en plats för alla, och har ett starkt samhällsengagemang och driv. Jag ser fram emot att få arbeta tillsammans med drivna kollegor mot gemensamma mål, säger Maria Andersson.

De senaste åren har hon arbetat som fastighetschef på Högskolan Dalarna.

Men nu väntar alltså nya utmaningar.

Har en positiv bild av bolaget

Vad har du för bild av Lufab?

– Hittills, enbart positiv. Inledningsvis blir det för mig att lyssna in på vad som fungerar bra och vilka utmaningar det finns. Men bolaget är inne i en expansiv fas där det händer mycket, säger Maria, som tillträder tjänsten som vd i mitten på november.

Sedan i augusti 2019, då den dåvarande vd:n Liselotte Jonsson fick lämna sin tjänst, har fastighetschefen Anders Nordlund fungerat som tillförordnad vd för Lufab.

I maj i år valde styrelsen för Lugnet i Falun AB att ta hjälp av ett rekryteringförtag med att hitta bolagets nya vd.

En post som nu Maria Andersson fått efter ett enigt styrelsebeslut.

– Vi i styrelsen, tillsammans med personalen, har arbetat hårt med att få tillbaka stabiliteten i bolaget. Nu är bolaget i full gång igen och då var det också läge att hitta bolagets nya vd. Vi i styrelsen ser framtiden an med tillförsikt, säger Veronica Zetterberg.

Sidan uppdaterad 2021-09-07