Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Publicerad

Bild över fylld bassäng med blått vatten, bakom syns ett fönsterparti med skog utanför.

Motions- och tävlingsbassängen är nu fylld med vatten liksom de övriga tre bassängerna i det nya badhuset på Lugnet. Första doppet är planerat att ske i december.

Bassängerna i nya badhuset är fyllda med vatten

Nu är bassängerna i det nya badhuset på Lugnet fyllda med vatten – men första doppet är planerat att ske först i december!

Arbetet med att färdigställa det nya badhuset på Lugnet rullar på och håller fortsatt den uppsatta tidsplanen.

Den drygt två år långa byggnationen går mot sitt slut, och snart har Falun ett modernt och stort badhus färdigbyggt.

– Trots pandemi och annat som dykt upp, har det i stort sett gått som planerat och det känns härligt att se att allt faller på plats och fungerar, säger Per Leidevall, som är projektledare för bygget.

Nu är samtliga bassänger fyllda med vatten

De senaste veckorna har ett stort arbete lagts ner med att fylla de fyra bassängerna i badhuset med vatten. Det handlar om en lång och mödosam process där bassängerna fyllts upp med en centimeter per timme. Allt för att se om bassängerna klarar av trycket och håller tätt.

Processen har dock gått bra och nu är bassängerna alla fyllda med vatten. Det första doppet är dock planerat att ske i december.

En hel del monteringsarbeten kvarstår att göra i det nya badhuset och sedan behöver både verksamheten och tekniken en inkörningsperiod innan dörrarna öppnas upp för allmänheten.

– Vi planerar för att öppna badhuset i december. Det är inte säkert att invigning och första doppet kommer att ske samma dag, men vi är väldigt stolta över vårt nya badhus, säger Tomas Jons, kommunens fritidschef.

Konstverk visar historien

Det nya badhuset innehåller fyra olika bassänger: Familjebadet, motions/tävlingsbassäng, rehabbassäng med höj och sänkbar botten, samt en undervisningsbassäng som även den är höj och sänkbar.

I det nya badhuset finns också olika konstverk som på olika sätt är kopplade till Världsarvet Falun. För kommunen är det viktigt att bevara den speciella historia som finns i Falun, och nu kommer badgästerna att kunna ta del av den också.

Relaxen öppnar nästa år

På övervåningen i det nya badhuset kommer den nya relaxen att ligga. Den kommer inte att kunna öppnas upp i samtid med badhuset.

– Nej, just nu pågår bygget av relaxen för fullt och någon gång under våren 2023 kommer vi att öppna upp dörrarna för den verksamheten, säger Tomas Jons.

Här finns mer information om det nya badhuset Länk till annan webbplats.

Sidan uppdaterad 2022-07-06